perjantai 19. huhtikuuta 2013

Mekon suunnittelua

Pikkuhiljaa mielessä alkaa hahmottua asu, joka on siis monikäyttöinen mekko. Näin alustavasti olen ajatellut tekeväni pohjamekon tai shortsipuvun, jonka päälle tulee lisäosana lisähelma vyötäröltä alaspäin, koska usein Barbiella on moniosaisia vaatteita tai lisäosia. Ja toki joitain yksityiskohtia kaunistamaan asua. Näin mekosta tulee myös käytännöllisempi, eli lisähelman kanssa toimii esimerkiksi juhlapukuna ja helman irroittaessa menee myös ei niin juhlallisissa tilaisuuksissa esim. jatkoille lähdettäessä. Näin mekko on siis monikäyttöinen ja muokattavasissa.

Mekon tarpeellisuuden osalta taas voisi sanoa, että mekkoja tarvitsee aina ja vaikka tilaisuuksia, joissa voi käyttää mekkoa onkin harvemmin, mutta nienomaan sitä tärkeämpää sen miellyttävyys itselle ja käytön spesiaalisuus on. Usein mekot myös maksavat kaupoissa ihan mielettömän paljon, joten itse valmistamalla pääsee halvemmalla ja saa myös nimenomaan juuri semmoisen mekon kuin haluaa. Myös kierrätystä on täten mahdollista käyttää, kuten muokatessa toisesta vaatekappaleesta jotain uutta tai käyttääkseen hyödyksi kierrätysmateriaaleja. Mekkoja on myös kiva pelkästään omistaa vain omistamisen ilosta.

Työ on tarkotuksena valmistaa kone- ja käsinompelemalla. Poimutukset, saumat ja muut koneella kun taas pienemmät yksityiskohdat, kiinnistyssysteemit ja viimeistelyt käsinompelemalla.

Ajankäytön kanssa meinaa tulla kiire, koska itse ideointi ja suunnittelu prosessi vei niin kauan aikaa, mutta pari viikkoa työn valmistamiseen riittäköön (ainekin jossei muuten niin yötä päivää työskentelyä).

Kankaiden löytymisen jälkeen malli ja muut yksityiskohdat tulevat selkenemään vielä lisää. Tässä jotain ideointi/suunnittelu kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti