torstai 11. huhtikuuta 2013

Käsityön lukiodiplomi 2013

Tämän vuoden aiheista itselleni nappasin "Pienestä suurta". Ideana oli tutkia barbeja ja niiden asuja, pääasiassa mekkoja.

Kaivoin kaapistani lapsuudet Barbie-nuket esiin ja aloin kuvaamaan ja tutkiskelmaan niiden asuja, ja poimimaan ideoita niistä päähäni. Tutkin myös netistä monia eri sivuja ja niiden kuvie Barbieista.
Tutkimuksen kohteeksi pääsi myös real life barbie nimeltään Valeria Lukyanova’s Barbie. Hän on käynyt useissa leikkauksissa ja muissa muuttaakseen itsensä todellisen Barbien näköiseksi.

Näiden tutkiskelujen pohjalta ajattelin suunnitella asun, jonka suurennan ihmiskokoon ja muu kokonaisuus stailataan myös barbie-tyyliin. Ja tadaa, pikku Barbiesta suurenikin iso Barbie. '

Idean keksin Barbie-nukeista, ja siitä kuinka niitä verrataan nykymaailmassa ihmisiin ja siten ihmisten oletetaan olevan yhtä täydellisiä kuin Barbiet. "Pienestä suurta" -aihe sopi tähän mainiosti ja näin idea sai alkunsa ja alkoi kehittymään yhä eteenpäin. Tässä vielä vähän jotain alkuideointi kuvia blogin yläosan kollaasin lisäksi.

2 kommenttia:

  1. Jee mäki sain alotettuu! http://youcoulddowhatyoudo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee ! Hyvä me ! En tajuu miksei tää ollu puhelimel lähettäny sulle vastausta :o Mut joo, mä kävinki jo kurkkii sunki blogii ;)

      Poista