torstai 30. toukokuuta 2013

Valmis työ

Vihdoinkin se valmis tuote. Eli siis pohjamekko, joka on tiukanmallinen ihoamyötäilevä ja sen päälle lisähelma hopenauhoineen, poimutuksineen ja muine yksityiskohtineen.
 
Mekko oli mallenukelle vähän hieman iso, joten kuvassa nuppineuloilla kiinnitetty keskeltä takaa, jotta mekko pysyisi nuken päälle. Parempaa kuvaa päällä kyllä tulossa.
Ja tosiaan koska teema oli pienestä suurta, päätin myös valmistaa saman tuotteen Barbielleni, jotta teema täyttyisi täysin. Valmistin melkolailla samanlaisen alusmekon ja lisähelman, mutta tietenkin mittakaavat hieman eri, kuin omassa mekossani. Kiinnityssysteemit ja muut myös toteutettu samanlailla Barbien mekkoon.
Lopullinen työ näyttää itseni päällä ihan erilaiselta, kuin mallinukella. Luokkamme nuket ovat niin hoikkia ja muodottamia, joten mekko pääsee paremmin valloilleen minun päälläni.
 
Olen super tyytyväinen teeman valintaan ja lopulta pääsinkin vaikeuksien kautta voittoon. Ajankäytön suunnittelun olisi voinut tehdä vielä paremmin, mutta siitä huolimatta sain työni ajoissa valmiiksi ja palautettua.  Olin myös koko valmistusprosessin ajan kriittinen ja arvioiva työtäni kohtaan, jotta siitä tuli itselleni mieluinen.
 
Kokoinaisuudessaan olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja alkuperäinen idea lisähelmasta säilyi ihan työn loppuvaiheeseen asti. Tuote on egonomisesti valmistettu kierrättämällä vanhaa paitaa ja taloudellisesti myös edullinen koska loput osat on tilkkulaareista löydetty. Tuote toimii myös hyvin monikäyttöisyytensä ansiosta. Omaperäisyys työssä näkyy mm. lisähelman irotettavuudessa. Yleensä mekot ovat yhtenäisiä kappaleita, mutta itse tein sen erillisistä osista käytännällisyyden vuoksi. Tuote on tällä hetkellä myös ajankohtainen, sillä pitenevät helmat taaksepäin ovat tällä hetkellä muotia.
Teknillisesti toteutuksessa haasteellisin vaihe oli helman kiinnitys poimutuksen jälkeen hopenauhaan, sillä hopenauha oli todella heikkoa ja helposti repeävää ompeluvaiheessa. Tuotteen valmistuksessa opin taas kerran lisää kärsivällisyyttä, tarkkuutta sekä omaa ideointia ja ongelman ratkaisua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti